Karlskrona Montessori Utskriftsdatum: 2021/06/12
Ej inloggad
Datum: 2021/06/12
Login Logout

Adress:
Bastasjö förskola
Strövarvägen 2
371 52 Karlskrona
info(at)bastasjoforskola(dot)se
 
 

Anmälan till förskolan

aktuellt

Anmälan till Karlskrona Montessorifriskola

Anmälan till Bastasjö Friskola


 Angående klagomål

Klicka på länken ovan för att läsa om våra rutiner för klagomål.


 Vi vill tipsa om sjukvårdsupplysning för er föräldrar: https://www.1177.se/Blekinge/Tema/Barn-och-foraldrar/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Plats: Beta
Skriv ut sidan

 

 

Hej!

Beta är en småbarnsavdelning med barn i åldrarna 1-3 år. Vi samarbetar mycket med Delta som också är en småbarnsavdelning. Tillsammans har vi för närvarande ett byggrum, ett rum för matematik och problemlösning, ett sinnesrum, ett sagorum, en atelje, läs och skrivhörna m.m. Allt material på avdelningen är anpassat efter barnens ålder och står synligt och lättillgängligt på barnens nivå. På Beta och Delta sover de flesta barnen utomhus i sovlådor och några barn sover eller vilar på madrass inomhus.

Vi lägger stor vikt vid barnens språkliga utveckling. Genom att tala,lyssna, se och känna får barnen använda alla sina sinnen för att erövra språket. Vi använder oss mycket av tecken för att förtydliga kommunikationen med barnen. För att barnen ska få ett så rikt språk som möjligt är det viktigt att vi vuxna är goda förebilder och tänker på hur vi pratar med barnen. Språket är av betydelse för god kommunikation mellan barnen och för att utveckla barnens sociala kompetens. 

Vårt mål är att alla barn ska känna sig trygga i gruppen. Trygghet är grunden för allt lärande! Vi lägger stor vikt vid bemötandet av barn och föräldrar. Vi strävar också efter att skapa tillfällen för barnen att öva sin självständighet och skapa självtillit samt blir trygga med de rutiner som finns på förskolan. 

 
Vår verksamhet är varierande med olika inslag av sång och musik, sagoläsning, skapande, rörelse, utedagar, naturvetenskap m.m. Vi använder oss bla av figurerna i Babblarna för att gestalta eller presentera material och aktiviteter för barnen. 

 

Vi som arbetar på Beta är: 

 


  
 
 Linda P 
linda@bastasjoforskola.se
 Mia
mia@bastasjoforskola.se

 

 
Johanna
johanna(dot)eriksson(at)bastasjoforskola(dot)se
 Linda E
lindae(at)bastasjoforskola(dot)se