Karlskrona Språkskola Utskriftsdatum: 2020/07/04

tel: 0455-655 985
info(at)bastasjofriskola(dot)se

aktuellt

Läsårstiderna för läsåret 2020/2021 hittar du här!

Här kan du se resultatet från skolinspektionens enkätundersökning 2020.

Skolinspektionen

Plats: Om skolan
Skriv ut sidan

Bastasjö Friskola

Välkommen till vår nybyggda skola med naturen in på knuten.
Här är plats för trivsel, utveckling och gemenskap. Vår lilla skola skapar närhet mellan elever, personal, föräldrar och som ger möjlighet till synliggörande och utveckling. Vi är en F-6 skola.

Skolan har språket i fokus. Vi ger elever möjlighet att förädla och utforska språk. Språk är framtiden och ger våra elever möjlighet att bli aktiva i en globaliserad värld. I hjärtat av skolan ligger vår matsal som erbjuder god mat lagad från grunden. I våra klassrum har vi teknisk utrustning och god tillgång till datorer.

När förutsättningarna är de rätta, blir utvecklingen rolig, lätt och lustfylld. Vår strävan att uppnå dessa förutsättningar sammanfattar vi i begreppet:

"Känsla av sammanhang"

Ur barnets perspektiv innebär detta:

• Jag vet vad som förväntas av mig.

• Jag känner alla runt omring mig.

• Vi har traditioner och rutiner som jag känner till.

• De vuxna ser mig och bryr sig om mig.

Jag känner att jag lyckas.

• Jag är en viktig del av skolan

Skolmiljön ska tillhandahålla möjligheterna till varierade arbetssätt och arbetsområden. Startsträckan från tanke till handling ska vara kort. Det gäller att fånga intresset när det finns där.