Karlskrona Montessori Utskriftsdatum: 2019/02/16
Ej inloggad
Datum: 2019/02/16
Login Logout

Sjukanmälan
Sker till respektive avdelning

Elevhälsan

Växel:
Tel: 0455 - 312580
Övriga kontaktuppgifter

Adress:
Karlskrona Montessorifriskola
Aklejavägen 4
371 54 Karlskrona
info(at)karlskronamontessori(dot)se
 

Anmälan till skolan

 

 

aktuellt


  


Tänk på ....

att skolan har studiedag den 18 mars men fritids har öppet!


Terminshändelser vt 2019


Datum för Nationella Prov i år 3, 6 och 9 läsår 18/19 hittar ni här.


Årsplan för utvecklingssamtal år F-9 


 Mjukvara:

De filformat vi använder oss av
 

  

Skriv ut sidan

 

 

Karlskrona Montessori Friskola

Veckomeddelande
                             Vecka 9

 

Hej! 

Vi på Binomen har denna vecka uppmärksammat "vänliga veckan" bland annat genom att barnen fick skriva "snällord", de har tillverkat hjärtan och så har vi sett en film som handlar om hur vänlighet sprider vänlighet. Se gärna filmen:

https://tobiasklassrum.wordpress.com/2017/09/13/vardegrund/

Idag pratade vi om varför vi firar "alla hjärtans dag". Barnen gillade historien om Valentin som var en kristen man som fängslades av romarna. Han fängslades därför att kejsaren ogillade att unga män gifte sig. Kejsaren ville endast ha ogifta män i sin arme´. Valentin struntade i detta då han trodde på kärleken och fortsatte att viga unga par i hemlighet.

När han blev avslöjade åkte han i fängelse. I fängelset blev han kär i fångvaktarens dotter. Den 14/2 halshöggs Valentin. Strax innan avrättningen lyckades han smuggla ut ett meddelande till sin kärlek. Detta var det första Valentinkortet. Det är alltså därför vi skickar kort till varandra på alla hjärtans dag.

 

Alla barn på Binomen har fått en "vänlig läxa" i sitt brevfack. Läxan är att samla hjärtan, en hel bukett full. Gör ett vänligt uppdrag hemma, skriv uppdraget i ett hjärta i buketten och färglägg hjärtat. Lämna in läxan när hela buketten är ifylld.

  

Ny termin = Nya klassföräldrar
F-klass: Wilhelm, Edda, Ebba och Wiljah
År 1: Gustav, Minnah, Hanna och Jessi

  

 

Förskoleklassen har denna veckan jobbat med den sista världsdelen; Antarktis. Där lever det många spännande djur, ex. kejsarpingvinen, blåvalen, späckhuggaren och leopardsälen.

 

På TGR har vi denna veckan pratat om snälla ord man kan säga till varandra som gör att man får sol i magen. I och med att det är alla hjärtans dag spann vi vidare på detta och klippte "handhjärtan" där vi skrev snälla ord på. Dessa komer barnen få ta hem. 

 

På utedagen gick vi en slingrig runda på asfalten bland de vita husen. Vi letade efter vårtecken och lyssna på alla olika fågelljud. Vi åt vår frukt på dansbanan och njöt av solen. 

 

   

Barnen i år 1 har denna vecka fortsatt att lösa matteproblem (lästal) med hjälp av "ritmatte". På små whiteboards ritar barnen problemet så att man ser det konkret. Här krävs inga konstverk, endast enkla symboler. Därefter översätter man det till mattespråket, tex: I ett träd sitter åtta fåglar. Tre fåglar flög iväg. Hur många fåglar sitter kvar?

Barnen har arbetat med utvecklad form i matten tex: 96 = 90 + 6, fortsatt lyssna på boken Musse och Helium. Idag har vi pysslat och påbörjat att göra klart allt de har i sina lådor.

 

  Nytt för denna termin är att barnen kommer att få hem sin läxa på tisdagar men den ska vara tillbaka på skolan på måndagar. Se läxan ovan, "vänliga läxan".

 

   
Fritids:
Hej! 
                        
På fredag har vi en "Aktivitetsfredag" igen mellan kl.13-14. Denna gången får barnen välja mellan att spela kahoot, pyssla/bild, tabata, utelek eller spela pingis/airhockey i källaren.
 
 På torsdag v.9 är det gemensam grill på dansbanan med hela fritids. Tillbaka på skolan ca 15.30.
 
Torsdagen den 11/4 ska fritids ha sin årliga Talangshow i filmsalen på Gullberna. Inbjudan kommer senare. På måndag v.9 kommer vi skicka ut en blankett som ska fyllas i. Denna skall lämnas in senast fredag samma vecka. Spännande veckor framöver!
 
Vi uppskattar om ni tar hem era pulkor nu när våren förhoppningsvis är påväg! 
 
Vi på fritids önskar ett härligt sportlov!
 
 
Kommande datum:
15/2 Aktivitetsfredag på fritids
29/3 Simhallen för år 1 kl. 11.00 - 11.40
5/4 Simhallen för F-klass kl. 11.00 - 11.40
 
Sjukanmälan görs på telefon 0455-312582 (Binomen) mellan kl. 7.30 och 8.00. OBS! Barn med särskild kost anmäls till köket på telefon 0455-312591. Glöm inte att barn med särskild kost måste friskanmälas också.  

 

 


 15

Fredag

Vi önskar er alla ett riktigt härligt Sportlov! Vi ses igen måndagen den 25/2 kl. 08:00.

25

Måndag

Basgrupp 1 och 2 i år 1 och förskoleklassen har idrott klockan 10 -11. Kom ombytta och klara i idrottskläder redan på morgonen. 

 

 

          


 

 

26

Tisdag

 


27

Onsdag

Utedag för förskoleklassen! Samling vid grillen kl.08. Tänk på kläder efter väder. Ryggsäcken ska hänga på ryggen med sin frukt, ett sittunderlag och gärna en vattenflaska i. 

 


 

 

28

Torsdag

Basgrupp 3 och 4 i år 1 och förskoleklassen har idrott klockan 08.00 - 09.00. Barnen lämnas ombytta och klara i sina idrottskläder uppe i vår gymnastiksal. Frukostbarnen går från skolan klockan 07.40.

Kören kl 11.15

 

Fritids går till dansbanan kl.13.


1

Fredag