Skola

Våra aktiviteter – Året runt

På vår skola värnar vi mycket om trivsel, trygghet, goda relationer och en stark Vi-känsla. Genom att ha återkommande aktiviteter som bryter skolvardagen stärker vi gemenskapen och glädjen för både elever och personal. Våra elever i alla åldrar får träffas, samarbeta, ha roligt och umgås med varandra vid våra olika återkommande aktiviteter. Några av dessa aktiviteter beskriver vi här:

Montessoridagen

Montessoridagen äger rum i så nära anslutning till den 31 augusti som möjligt. Detta datum kommer från att Maria Montessori föddes den 31 augusti 1870. För att hedra Maria som vår pedagogiska förebild firar vi Montessoridagen på vår skola varje år. Vi pratar om vad Montessoripedagogiken betyder för oss och år 6 planerar trevliga aktiviteter som genomförs på vår skolgård för våra elever i år F-5 som delas in i åldersblandade grupper. Våra högstadieelever uppmärksammar också Montessoridagen, på ett mer teoretiskt sätt. Denna dag får vi efterrätt efter lunchen fira att fira lite extra!

Skoljoggen /Idrottens dag

Vi deltar i Skoljoggen och Idrottens dag med rörelseglädje! Med hjälp av vår aktiva Skol-IF förening har vi en härligt aktiv förmiddag som inleds med gemensam uppvärmning som några av våra ledarskapskutbildade elever håller i. Därefter ger vi oss ut i spåret för att känns på pulsökning och röra på oss så mycket var och en av oss orkar under ca 45 min. Avslutningsvis kör vi en gemensam Tabata med funktionell styrketräning. Efter detta fyller vi på energi med frukt och behövligt vatten.

England

Vår ambition är att åka till England med år 9. Resan sker under tidig höst och är en kombinerad studie-, kultur- och klassresa. Eleverna bor i par eller smågrupper hos engelska värdfamiljer. På förmiddagarna får eleverna undervisning i engelska av engelsktalande lärare. Under eftermiddagarna är det olika utflykter och aktiviteter i närmiljön. Det kan t.ex. vara ett besök i Cantebury, Ramsgate tunnels eller bara strosa på stan. Vi gör även en dagsutflykt till London. Våra elever kommer tillbaka till skolan påfyllda av nya upplevelser, en stark sammanhållning och med ett stort självförtroende i att använda det engelska språket. Denna resa är en del av vår profilering i Engelska.

Skolelever joggar runt ett elljusspår under idrottslektion
Högstadieelever på besök i London på studieresa
Högstadieelever på plats i London under studieresa, Big Ben syns i bakgrunden
Högstadieelever i skidbacken under skidresa i sjunde klass

Nobel

Varje år firar vi Nobel genom att ha Nobelfest som består av en 3-rätters middag i en för dagen festpyntad skolrestaurang. För år F-5 har vi Nobelfest på dagen och för år 6-9 har vi festen på kvällen. Vi uppmärksammar Alfred Nobel, årets Nobelpristagare och så klart även att Maria Montessori var nominerad till fredspriset. Vi arbetar med allt från vett och etikett, dukning, hålla tal till att arbeta med kända uppfinningar och dess skapare.

Skidresa

I år 7 åker vi på vinterutbildning till Sälen. Eleverna får bo i stugor med självhushåll tillsammans med några av våra lärare eller medföljande vårdnadshavare. Dagarna spenderas i skidbacken där vi nivågrupperar eleverna utifrån erfarenhet av skidåkning. På kvällarna är det ”stughäng” med spel och umgänge. Skidresan är en del av vårt arbete där eleverna utvecklar sin självständighet och sitt ansvarstagande. Denna resa är något som våra elever ser fram emot och som ger fina minnen resten av livet. Denna resa är en del av vår profilering i Idrott och Hälsa.

Tema ”Må bra”

En vecka varje år har vi särskilt fokus på vad som hjälper oss att må bra. Vi har olika typer av aktiviteter på våra olika avdelningar som bryter skolvardagen. En mycket uppskattad vecka!

Packa Fikakorg

Vi har friluftsdagar där alla elever, år F-9, på skolan är aktiva. En av dessa dagar kallar vi för ”Packa Fikakorgen”. Eleverna är uppdelade i grupper där alla åldrar representeras. En av högstadieklasserna är ansvariga för stationer med olika lekar och tävlingar som de olika grupperna går runt och besöker. Vi grillar och äter lunchen ute denna dag, i slutet av april.

Rock of School

År 6-7 har som tradition att göra en rockkonsert som vi kallar för ”Rock of School . Varje klass delas in i rockgrupper och får sedan öva på att spela tillsammans i en ensemble. Där ingår spel på gitarr, trummor, bas, keyboard samt att sjunga till en låt gruppen själva har valt ut. I slutet på terminen bjuds det i in till konsert där alla klasser och även föräldrar får komma och lyssna på härliga framträdanden.

Lägerskola

Vi anordnar lägerskola för våra elever i år F-5. F-3 har lägerskola på våren och 4-5 under sensommaren. Lägerskolan bjuder på olika friluftsaktiviteter, lekar, samarbetsövningar och estetiskt skapande. Från år 2 får våra elever övernatta på lägret.